Hirdetmény

Közzétéve: 2019. szeptember 8.

 

Jelöltek szavazólapi sorrendjének sorsolása

 

  1. szeptember 9-én 16:00 órakor lejár a jelöltek bejelentésére nyitva álló, törvényben meghatározott határidő. Az egyéni listás jelöltet, a polgármester-jelöltet és a nemzetiségi önkormányzati jelöltet legkésőbb eddig az időpontig lehet bejelenteni a HVB-nél az E2, illetve nemzetiségi jelöltek esetében az E3 nyomtatvány és az ajánlóívek átadásával.

 

A jelöltállításra nyitva álló határidő elteltét követően a helyi választási bizottságoknak el kell végezniük a jelöltek szavazólapi sorrendjét meghatározó sorsolást.

A korábbi szabályozáshoz képest lényegi változás, hogy a szavazólapon a jelöltek –polgármesterjelöltek, egyéni listás jelöltek, nemzetiségi jelöltek – nem nevük abc sorrendjében szerepelnek, hanem a választási bizottságok által kisorsolt sorrendben.

A választási bizottságok – a választási iroda közreműködésével – bonyolítják le a sorsolást.

A helyi választási bizottság 2019. szeptember 9-én 16 óra 30 perckor kezdődő ülésén kerül sor a jelöltek szavazólapi sorrendjét meghatározó sorsolásra, az ülés helye Tiszaalpári Polgármesteri Hivatal Tanácsterme.

 

A sorsolásra a HVB tisztelettel meghívja a jelölteket, a jelölő szervezetek képviselőit, a sajtó munkatársait.

 

Tiszaalpár, 2019. szeptember 8.

 

Biczók Mihály                                                                                              dr. Menyhárt Anett

HVB Elnöke                                                                                                     HVI Vezetője