Választási hirdetmény – Jelöltek szavazólapi sorrendjének sorsolása

Közzétéve: 2014. szeptember 5.

2014. szeptember 8-án 16:00 órakor lejár a jelöltek bejelentésére nyitva álló, törvényben meghatározott határidő. Az egyéni listás jelöltet, a polgármester-jelöltet és a nemzetiségi önkormányzati jelöltet legkésőbb eddig az időpontig lehet bejelenteni a HVB-nél az E2 illetve nemzetiségi jelöltek esetében az E3 nyomtatvány és az ajánlóívek átadásával.

A jelöltállításra nyitva álló határidő elteltét követően a helyi választási bizottságoknak el kell végezniük a jelöltek szavazólapi sorrendjét meghatározó sorsolást.

A korábbi szabályozáshoz képest lényegi változás, hogy a szavazólapon a jelöltek – polgármesterjelöltek, egyéni listás jelöltek, nemzetiségi jelöltek – nem nevük abc sorrendjében szerepelnek, hanem a választási bizottságok által kisorsolt sorrendben.

A választási bizottságok – a választási iroda közreműködésével – bonyolítják le a sorsolást, melyre 2014. szeptember 8-án 16:00 órát követően nyilvános ülésén kerül sor.

A helyi választási bizottság 2014. szeptember 8-án 16 óra 30 perckor kezdődő ülésén kerül sor a jelöltek szavazólapi sorrendjét meghatározó sorsolásra.

A sorsolásra – a HVB – tisztelettel meghívja a jelölteket, a jelölő szervezetek képviselőit, a sajtó munkatársait.

Tiszaalpár, 2014. szeptember 5.

dr. Menyhárt Anett
 HVI Vezetője