Zöldjárat tájékoztató

Közzétéve: 2017. október 18.

Tájékoztató a biológiailag lebomló hulladékgyűjtés rendjéről

 

Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdi a biológiailag lebomló hulladék rendszeres díjmentes begyűjtését, a cég által folyamatosan a gyűjtési alkalmak számához igazodóan biztosított biológiailag lebomló zsákban és/vagy egy kévényi mennyiségben Tiszaalpár területén.

A biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során az ingatlanoknál kertekben, udvarokban, konyhában keletkező minden szerves anyagtartalmú hulladék elszállítása történik. A biológiailag lebomló hulladékot (fűkaszálékot, falevelet, lágyszárú növényeket, háztartásban, éttermekben, kiskereskedelmi egységekben keletkező konyhai és élelmiszermaradékot) a díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben (maximum 0,5 m3) kévékbe kötve az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek a gyűjtési napon reggel 7 óráig kérjük kihelyezni és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékot nem ilyen formában helyezik Id, vagy ha kommunális hulladékkal keveredik, akkora biológiailag lebomló hulladék járattal nem szállítják el!

Kihelyezhető biológiailag lebomló hulladékok:
Kerti hulladék:
– kötegelve, kévébe összekötve: faág, fanyesedék. gally
– műanyag zsákokban vágott fű, vágott virág, falevél, lágyszárú növény, virágágyi növények,
kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladék
Udvari hulladék:
– fűrészpor, faforgács, száraz szalma
Konyhai hulladék:
– zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj, egyéb növényi származékok,
élelmiszer-maradék
Kérjük, ne helyezzenek ki a biológiailag lebomló hulladék gyűjtés során állati ürüléket vagy azzal szennyezett anyagot.

A biológiailag lebomló hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.

Amennyiben a biológiailag lebomló hulladékos zsák települési szilárd hulladékot is tartalmaz, a hulladék nem kerül a jelen gyűjtés keretében elszállításra, ennek tényéről az ingatlantulajdonos írásbeli tájékoztatást kap.

Továbbá értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018. januárjában két alkalmas fenyőfagyűjtést szervezünk, amelyről külön értesítjük Önöket.

Zöldjárat naptár – Tiszaalpár 2017

Hónap Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December
Kedd 23 20 18 15 12 10 7 5
Kedd                

Zöldjárat naptár – Tiszaalpár 2018

Hónap Január Február Március Április
Kedd 2 27 27 24
Kedd 30      

 

60.4 KiBTájékoztató a biológiailag lebomló hulladékgyűjtés rendjéről